PRATITE NAS NA:

Nogometnoj javnosti u Međimurju, ali i puno šire naš klub poznat je ne samo po odličnim rezultatima nego između ostaloga i po organiziranosti i inovativnosti.

Brojni su primjeri u kojima je Polet bio inovator i predvodnik na našoj nogometnoj sceni. Dugogodišnja uspješna suradnja NK Polet i NK Bratstvo (Jurovec) u radu s mlađim kategorijama postala je temelj za sve današnje škole nogometa prvo diljem naše županije, a potom i u drugim sredinama van Međimurja.  Ovih dana finalizirali su se dogovori oko još jedne novosti koja će unaprijediti funkcioniranje kluba i rad s mlađim kategorijama.

Naime, u četvrtak 21. svibnja 2020. godine u službenim prostorijama našeg kluba potpisan je ugovor o suradnji  mlađih kategorija između NK Polet i NK Sloga iz Čakovca. U ime NK Polet ugovor je potpisao predsjednik Miroslav Novinščak, a u ime NK Sloga (Čakovec) predsjednik Robert Carin. Ideja oko suradnje dvaju klubova na polju mlađih kategorija postoji već duže vrijeme.  Ideja se nametnula iz potrebe da se poboljša i unaprijedi cjelokupni rad s mladim nogometašima. Načelni dogovor oko detalja u ugovoru postignuti je već 27. veljače 2020., ali zbog situacije oko koronavirusa i neizvjesnosti nastavka nogometnih natjecanja čekalo se s potpisivanjem ugovora. Inicijativa za suradnju dvaju klubova s jedne i druge strane odmah je pala na plodno tlo, te oba kluba i oba dvije škole nogometa Sveti Martin i Sloga u suradnji i umrežavanju vide samo napredak i poboljšanje kako za sebe tako i za drugu stranu, ali i za cjelokupni međimurski nogomet. 

Osnovna karakteristika suradnje bit će međusobno obostrano ustupanje mladih igrača. Ovom suradnjom planiramo da ćemo lakše popuniti našu kadetsku i juniorsku momčad koja nam je neophodna za daljnji nastavak natjecanja naših seniora u 3. HNL – Sjever. Definitivno će se ovom suradnjom svaka kategorija značajno brojčano omasoviti što neophodno dovodi do lakšeg selekcioniranja igrača i bolje kvalitete svake momčadi. Naše mlađe kategorije U-11, U-13 i U-15 ove sezone igrale su 1. HNL – Sjever, a ovom suradnjom bit će još konkurentnije u najjačem državnom natjecanju u njihovom uzrastu. Cilj je da se zajedno prometnemo u svim kategorijama u sam vrh međimurskih škola nogometa te da ravnopravno pariramo i renomiranijim  klubovima regije Sjever.

Tek nakon potpisivanja ugovora pred djelatnicima jednog i drugog kluba, odnosno ŠN Sveti Martin i NŠ Sloga predstoji rad i trud da bi se došlo do visoko postavljenih ciljeva. Neki sitni detalji oko same provedbe suradnje dogovarat će se u hodu. Za sada je dogovoreno da će se treninzi odvijati i na našim terenima u Svetom Martinu na Muri i na terenima čakovečeke Sloge, a sve prema prethodnom dogovoru. Također predstoji i završni dogovor oko trenera pojedinih kategorija. Osim oko treninga i natjecanja dogovorena je suradnja oko zajedničkih izleta, edukacija trenera, predavanja, liječničkih pregleda, nabavka opreme i sličnih stvari koje su neophodne za funkcioniranje škole nogometa.

Miroslav Novinščak (predsjednik NK Polet): Suradnjom dvaju klubova profitirati će oba dvije strane, ali i međimurski nogomet. Očekujem da će u dogledno vrijeme naš primjer slijediti i druge škole nogometa u Međimurju. Povezivanje, suradnja između klubova i ustupanje igrača u svim kategorijama može donijeti samo napredak međimurskom i hrvatskom nogometu. Ovime očekujem da ćemo lakše sastaviti kadetsku i juniorsku momčad koje su nam obavezne ako želimo i dalje sa seniorima natjecati u 3. HNL – Sjever, a također ćemo dići kvalitetu i u ostalim mlađim kategorijama

Tihomir Blažeka (voditelj NŠ Sloga Čakovec): Osnovni uvjet našeg ulaska u suradnju je kvalitetniji rad s mlađim kategorijama i konkuriranje svim klubovima sa sjevera Hrvatske. Sinergijom dvaju klubova omasoviti će se broj djece u svakoj pojedinoj kategoriji što nepobitno dovodi do veće kvalitete i lakšeg selekcioniranja igrača.

FOTO:

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Najave

 • Seniori +

  10.kolo 3.HNL-Sjever

   NK Mladost

  -

  NK Polet

  Ždralovi, 23.10.2021., 14:00 sati


  prethodno>> 9. kolo 3.HNL-Sjever

  NK Međimurje

  1-0

  NK Polet

 • 1