PRATITE NAS NA:

NK Polet prvak 4.NL ČK-VŽ

Iza nas je još jedna uspješna sezona seniorske momčadi. Kao i pred nekoliko godina kad smo uspjeli obraniti naslov 1. Međimurske nogometne lige tako smo i ove sezone obranili prošlogodišnju titulu. S obzirom na prošlu sezonu promjenilo se čak i ime lige, malo se izmjenio sastav klubova u ligi, ali jedno je ostalo isto, prvo mjesto i titula najboljeg opet je došla k nama u Sveti Martin na Muri. Još jedne sezone se dokazalo da najbolji nogometaši lige dolaze iz NK Polet.

Nakon završetka prvenstva, promatrajući unatrag, možemo biti i više nego zadovoljni proteklom sezonom. U posljednjih par godina (a možda i više) ne pamtimo kad smo se natjecali u zanimljivijem prvenstvu. Tokom cijele sezone bilo je napeto i neizvjesno, mjenjali su se vodeći na tablici, bilo je puno rezultatskih iznenenađenja i neočekivanih raspleta. U svemu tome sigurno su najviše profitirali gledatelji. Kulminacija zanimljivog prvenstva dogodila se u zadnjem kolu do kad su u borbi za naslov ostala čak tri kandidata. Prema rezultatima uživo sve do dvadesetak minuta prije kraja sezone mjenjala se vodeća momčad lige. Ipak smo u 77. minuti zadnjeg kola uspjeli smo postići pogodak i tim rezultatom vratiti se na čelo tablice, ali sa strepnjom i nadom da tako ostane do kraja utakmice. Do samog kraja još smo i povećali vodstvo i tako druge godine za redom naslov prvaka lige doveli na sami sjever države i županije. Na kraju se samo možemo nadati da će i slijedeće sezone liga biti tako zanimljiva te da ćemo se opet boriti za sam vrh tablice, a na kraju i slaviti.

Ovih dana vrlo je aktivna tema naš (ne)odlazak u višu ligu. Tu odluku klub je morao donijeti (kao i neki drugi klubovi) u veljači ove godine, a ona je tek sada postala zanimljivija široj (međimurskoj) nogometnoj javnosti. Nogometni savez pred NK Polet postavio je izbor da li klub ima ili nema namjeru slijedeće sezone igrati u višoj ligi ako ostvari odgovarajući plasman na tablici. Naš klub je u veljači ove godine donio odluku da ako se i ostvari sportski kriterij (1. mjesto u ligi) za promociju u višu ligu da se ta prilika propusti na niže plasirani klub na tablici na kraju sezone. Odluka je donesena na temelju više čimbenika. Osim financijskih i logističkih čimbenika utjecaj na odluku imao je i planirani sastav lige te iskustvo drugih klubova koji su bili u sličnim situacijama. Naš stav je da bih voljeli igrati višu, kvalitetniju i bolju ligu u slučaju da je ona nama financijski, logistički i geografski prihvatljivija. Drugim riječima, voljeli bismo igrati ligu koja bi bila sličnija  3.HNL – Sjever koju smo igrali vrlo uspješno pred nekoliko godina nego ovoj današnjoj 3. HNL – Istok. Ali nažalost trenutni cijelokupni sustav natjacanja je takav kakav je, i mi tu kao jedan klub ne možemo puno utjecati (mada smo i pokušavali utjecati svojim sugestijama na promjene).

Mi kao klub i dalje stojimo iza naše odluke donijete pred više od 4 mjeseca, a takvu odluku o nenapredovanju u višu ligu donjela su i dva kluba plasirana tik iza nas. Zbog naše odluke (ili točnije naših odluka) donekle se mijenja sustav natjecanja u nižim ligama, ali ona se znala čak i prije početka proljetnog djela prvenstva. NK Polet nema, ne može, a i ne smije imati utjecaja niti odgovornosti na dio ili cijelokupni sustav natjecanja u drugim ligama u kojima se on niti ne natječe.

Još jednom čestitamo našim igračima na još jednoj osvojenoj tituli, ali također čestitke idu i stručnom stožeru, upravnom odboru i svima koji su na bilo koji način pridonjeli ovom još jednom povjesnom uspjehu kluba. Zahvaljujemo se svima koji su nam čestitali osvojeni naslov prvaka 4. nogometne lige Čakovec – Varaždin.

Izvještaj

Grb NK Polet Sveti Martin na Muri

4:1

NK Polet
NK Međimurje
 
6.kolo, 3.NL Sjever
23.09.2023., 16:30 sati, Sveti Martin na Muri
Opširnije...

Najave

 • Seniori +

  7.kolo 3.NL-sjever

   NK Pitomača

  -

  NK Polet

  Pitomača, 30.09.2023., 16:00 sati


  prethodno>> 6.kolo 3.NL-sjever

  NK Polet

  4-1

  NK Međimurje (Čakovec)

 • 1