PRATITE NAS NA:

Nakon odigranih svih 27 kola postali smo prvaci  3. Hrvatske nogometne lige Sjever. U neizvjesnoj utrci do zadnjeg kola nije se znao osvajač lige, ali smo gostujućom pobjedom u Čakovcu 0:4 potvrdili da smo ove sezone bili najbolji.

Naši dečki tijekom cijele sezone pokazali su da su najbolji i igrom najkonstantniji te potpuno zasluženo osvajaju naslov prvaka. Nakon prošlosezonskog osvojenog 2. mjesta malo smo promijenili igrački kadar, ali okosnica momčadi je ostala ista. Tako smo u ovo prvenstvo ušli u vjeri i nadi da možemo ove godine slaviti, ali bili smo svjesni jačine naših suparnika.
Jesenski dio završili smo na 1. mjestu te nam je to dali dodatni poticaj da možemo i na kraju prvenstva biti najbolji. U proljetnom djelu prvenstva imali smo neuobičajeno velik broj ozljeda koje su prorijedile naš kadar. Unatoč tim nevoljama pobjeđivati smo iz kola u kolo i marljivo skupljali bodove, a u nekim slučajevima pomazila nas je i sportska sreća. Regularni dio prvenstva završili smo na vodećoj poziciji što nam  je dalo povoljniji raspored u play off-u. Ni u play off-u nije moglo bez drame pa smo u zadnjih 90 minuta prvenstva ušli s bodom prednosti. Ovisili smo sami o sebi. Trebala nam je pobjeda u gostima, u Čakovcu protiv NK Međimurje. Naši momci nisu ništa prepustili slučaju već su dominirali cijelom utakmicom i na kraju slavili s velikih i povijesnih 0:4. Time smo osvojili naslov prvaka 3. HNL Sjever.
 
Ligu smo osvojili s najviše pobjeda, 21 od 27 utakmica, imamo i najbolji napad lige, postigli smo 75 golova (prosječno 2,77 po utakmici). Imamo i drugu najbolju obranu lige s 22 primljena gola te najbolju gol razliku, +53. Najbolji naš strijelac je Nino Patafta s 18 pogodaka dok ga slijedi Dejan Glavica s 17 postignutih pogodaka. Na drugom mjestu na tablici završila je NK Mladost iz Ždralova, inače prošlogodišnji prvak ove lige, a na trećem mjestu NK Bjelovar. 
 
Za osvajanje titule zaslužni su sljedeći igrači: kapetan Nikola Barat, Dino Jambres, Mišel Horvat, Petar Horvat, Leonard Mesarić, Marko Šarić, Nino Patafta, Ivan Dolovski, Dejan Glavica, Martin Michael Lesar, Sven Mlinarić, Gabrijel Lajtman, Bruno Šimunković, Borna Škrobar, Filip Perčić, Saša Stojko, Fran Krištofić, Igor Šegović, Ivan Antolek, Emanuel Mihalić, Luka Mezga, u jesenskom dijelu su još igrali i doprinijeli ovom uspjehu Ivan Cimerman, Antonio Dodlek, Fran Antolović, Bruno Cindrić.
 
Trener ove iznimne družine je Matija Kristić, a u njegovom stožeru su još sportski direktor i pomoćni trener Zoran Šardi, pomoćni trener Josip Brezovec, kondicijski trener Luka Murk, fizioterapeuti Darjan Tomašić, ekonom Jože Kirec, tajnik Mihael Breznik, snimatelj Stanko Perčić. Zasluge idu i cijelom upravnom odboru kluba. Posebnu čestitku zaslužuje čovjek koji je na čelu ove crvene vojske. To je naš predsjednik Miroslav Novinščak.  Ova titula u jednakom mjeri pripada i našoj navijačkoj skupini Red Boys te svim ostalim našim gledateljima, sponzorima, volonterima, članovima obitelji igrača i uprave,  ali i svim mještanima naše općine i svima kojima je naš Polet blizu srca. 
 
Ne moramo posebno isticati kako je ovo najbolji prvenstveni rezultat kluba u njegovoj dugoj i bogatoj povijesti. Rijetke su sredine u Hrvatskoj koje se mogu pohvaliti s ovakvim rezultatom, a posebno tako male sredine kao sto je naš Sveti Martin na Muri. Ovaj uspjeh još dugo će se pamtiti i to ne samo kod nas već i na području cijele sjeverne Hrvatske. Izuzetno smo sretni i zahvalni što smo ostvarili takav značajan uspjeh. Ovaj naslov prvaka 3. HNL Sjever debelim i zlatnim slovima bit će upisan u povijest našeg voljenoga kluba, ali i naše općine i našeg zavičaja.
 
#ZaKoga #ZaPolet
 
 

Izvještaj

Grb NK Polet Sveti Martin na Muri

4:1

NK Polet
NK Međimurje
 
6.kolo, 3.NL Sjever
23.09.2023., 16:30 sati, Sveti Martin na Muri
Opširnije...

Najave

 • Seniori +

  7.kolo 3.NL-sjever

   NK Pitomača

  -

  NK Polet

  Pitomača, 30.09.2023., 16:00 sati


  prethodno>> 6.kolo 3.NL-sjever

  NK Polet

  4-1

  NK Međimurje (Čakovec)

 • 1