PRATITE NAS NA:

Škola nogometa Sveti Martin iz Svetog Martina na Muri djeluje u sklopu NK Polet i trenutno broji  150 djece i mladeži obuhvaćenih u starosne kategorije mlađih početnika, početnika, limača, mlađih pionira, pionira i juniora te djevojčica početnica i kadetkinja.

Okuplja djecu s područja Sv. Martina na Muri, Selnice, Štrigove i Hlapičine te je u partnerstvu s klubovima Bratstvo Jurovec, Mura Hlapičina, Zebanec i  Katarina Zrinski.  Sve dobne kategorije treniraju tri puta tjedno i natječu se u županijskom i regionalnom rangu.

Sustav i razina natjecanja:
Mlađi početnici (u-6) – neformalna međužupanijska liga                                                                                        
Početnici -  Međimurska nogometna liga, skupina A
Limači  - 1. HNL-Sjever
Mlađi pioniri – 1. HNL-Sjever
Pioniri – 1. HNL-Sjever i Međimurska nogometna liga, skupina
Juniori – 1. HNL-Sjever i Međimurska nogometna liga, skupina A      
Pionirska liga 1. HNL- Sjever (u-10, u-12,u-14) broji 14 klubova (Novi Marof, Slaven Belupo, Varaždin, Archea, Polet, Mladost  Ždralovi, Križevci, Rudar, Bjelovar, Međimurje, Ivančica, Virovitica, Koprivnica i Varteks) igra se dvokružno po 13 kola.               
Juniorska B liga 1. HNL – Sjever broji 5 klubova (Polet, Varteks, Podravina, Novi Marof, Križevci) i igra se četverokružno.

Vrtićka u-6 kategorija                                                                                                                                                                                   
Djeca u-6 kategorije treniraju tri puta tjedno, s obzirom da se nogometno iskustvo i napredak stvara kroz natjecateljski dio, međusobnom suradnjom škola nogometa, u proljeće je zaživjela neformalna natjecateljska liga u-6. U natjecanju uz Polet sudjeluju Lumen Varaždin, Međimurje, Sloga Čakovec, Prelog  i Sloboda Varaždin.Natjecanja se provode na način da je svakog vikenda jedan od sudionika domaćin, a natjecanje se odvija turnirskim sustavom svaki sa svakim. Rezultat nije prioritet, prioritet su druženja djece i roditelja te poticanje djece na bavljenje sportom i razvijanje sportskog duha. Vrtićari su se tijekom godine vrlo uspješno natjecali na još šest dvoranskih i jednom turniru na otvorenom. Trenira ih i vodi trener Danijel Kojter.

Početnici

Ekipa početnika tijekom protekle godine sudjelovala je na 8 turnira, 3 na travi i 5 u dvorani, odigrano je 5 prijateljskih i 14 prvenstvenih utakmica.  Natjecateljsku sezonu 2014./2015. završavaju  na 2. mjestu s osvojena 33. boda (10 pobjeda, 3 neriješene i 2 izgubljene utakmice, gol razlika 67:15)Jesenski dio sezone 2015./2016. završen je sa stopostotnim učinkom i osvojenim prvim mjestom na prvenstvenoj tablici (7 pobjeda iz 7 prvenstvenih susreta, 21 bod uz gol razliku 41:5). Početnike trenira i vodi trener Mihael Lajtman.

Limači

Sezona 2014/15. za naše limače, mlađe pionire i pionire je potpuno novo iskustvo natjecanja  u 1.HNL-Sjever. Momčad limača je zaključuje plasmanom na 11. mjestu s 25 bodova u odigranih 26 utakmica sa 8 pobjeda, 1  neriješenim ishodom i 16 poraza.

U zimskom periodu treninzi se odvijaju u dvorani Termi Sv. Martin uz gostovanja na standardnim turnirima,  uz  turnire ekipa limača je vrlo uspješno odradila zimsku dvoransku ligu MNS-a, osvojivši 1. mjesto u skupini i 3. mjesto na završnici.U jesenskoj sezoni 2015./2016. limačima je to se već druga sezona natjecanja u 1. HNL Sjever. U jesenskom dijelu prvenstva nakon odigranih 13 utakmica  imaju 11 poraza i 2 neriješene utakmice s osvojena 2 boda i gol razliku  8 postignutih i 54 primljena pogotka. Limače trenira i vodi Mihael Breznik.

Mlađi pioniri

Sezonu 2014/15. završavaju na 9. mjestu sa osvojenih 30 bodova u odigranih 26 utakmica s 8 pobjeda, 6 neriješenih ishoda i 12 poraza.  U jesenskom dijelu prvenstva zauzimaju 11. mjesto s osvojenih 10 bodova, 3 manje od zacrtanog cilja, s 2 pobjede, 4 neodlučena rezultata i 7 poraza.Tijekom godine sudjelovali su na 7 dvoranskih turnira i 4 turnira na travnatim terenima. Trenira ih i vodi trener Danijel Kojter.

Pioniri, u-14 kategorija

Pioniri sudjeluju u dvostrukom natjecanju u Županijskoj ligi pionira i 1. HNL-Sjever. Natjecanje u županijskom rangu sezonu 2014/15. zaključuju kao prvaci lige pionira i za taj uspjeh nagrađeni su od Međimurskog nogometnog saveza kompletom dresova, dok u jesenskoj sezoni 2015/16.  zauzimaju 4. mjesto s odigranih 9 utakmica, osvojenih 18 bodova sa 6 pobjeda i 3 poraza.

U natjecanju u 1. HNL-Sjever sezonu 2014/15.  završavaju na  7. mjestu s osvojena 33 boda u odigranih  24 utakmica s 9 pobjeda, 6 neriješenih ishoda i 9 poraza. Jesenski dio prvenstva 2015/16. zaključuju plasmanom na  5. mjestu s osvojenih 20 bodova u  odigranih 12 utakmica s 5 pobjeda, 5 neriješenih i 2 poraza.Tijekom godine odigrano je i 6 prijateljskih utakmica sa momčadima pionira iz slovenskih klubova te vrlo uspješna i nagrađena gostovanja na dvoranskim i turnirima na travnatim terenima na području Hrvatske i Slovenije. Pionire trenira i vodi trener Stjepan Perčić.

Juniori

Juniori se natječu u županijskom i regionalnom rangu. U sezoni 2014./2015. natjecanje u obje natjecateljske lige  završili su kao prvaci.

U 1. HNL-Sjever nakon odigrane 21 utakmice zauzeli su uvjerljivo prvo mjesto s 45 bodova, 7 ispred drugoplasirane NK Podravine iz Ludbrega, s gol razlikom 74:22. (13 pobjeda, 5 neriješenih, 2 poraza). U MNL juniora nakon odigranih 16 utakmica zauzeli su prvo mjesto s 40 bodova, 16 ispred drugoplasirane NK Venere, s gol razlikom 91:17. Za taj uspjeh nagrađeni su od MNS sa 5 lopti. U KUP MNS  su ispali u polufinalu od kasnijeg pobjednika NK Međimurje. U zimskom periodu sudjelovali su na 4 dvoranska turnira s osvojene 3 nagrade, u ljetnom periodu na dva prvoligaška turnira.U jesenskom dijelu prvenstva 2015./2016. 9 igrača juniora  je  priključeno seniorskoj momčadi i tim spletom okolnosti juniori postižu nešto slabije rezultate. U županijskom rangu natjecanja zauzimaju 3. mjesto s 5 pobjeda i 2 poraza,  4 boda iza vodeće ekipe Plavi  iz  Peklenice. U regionalnom rangu natjecanja zauzimaju 4. mjesto s 3 pobjede i 5 poraza. Ekipu juniora trenira i vodi trener Alen Stojko.

Djevojčice

Ženski dio Škole nogometa ove godine postao je bogatiji za još jednu ekipu, naime nakon što je u travnju 2014. godine s radom počela starija skupina djevojčica (10-16 godina), u ožujku 2015. im se pridružila i mlađa skupina koja okuplja djevojčice od 1. do  4. razreda osnovne škole.I ove godine nastavljena je dobra suradnja sa ŠN Međimurje-Čakovec i ŽNK Katarina Zrinski iz Čakovca započeta 2014. godine te se djevojčice iz ovih dviju škola nogometa zajedno natječu pod okriljem ŽNK Katarina Zrinski.

Starija skupina djevojčica nastupala je u sklopu ŽNK Katarina Zrinski u sezoni 2014/2015 u dvije lige, Ligi limača – Skupina B pod okriljem Međimurskog nogometnog saveza te 1. Hrvatskoj nogometnoj ligi ženske mladeži – Skupina  Sjever-Zapad. Rezultatska bilanca na kraju sezone 2014/2015. bila je 6. mjesto u konkurenciji 8 momčadi u Ligi limača – Skupina B s 12 osvojenih bodova u 14 utakmica, dok  je u 1. HNL ženske mladeži osvojeno 5. mjesto u konkurenciji 7 momčadi s osvojenih 13 bodova u 12 utakmica.Treba napomenuti da je konkurencija u toj ligi dosta jaka, pa tako cure imaju priliku igrati protiv renomiranih klubova poput Rijeke, Dinama-Maksimir, Agrama iz Zagreba. Kao jedan od najvrjednijih rezultata svakako treba izdvojiti remi 3:3 na gostovanju kod ŽNK Dinamo-Maksimir. Djevojke treba pohvaliti na marljivom radu i upornosti, pogotovo iz razloga jer je zbog školskih obveza većina treninga bila u večernjem terminu od 20:30 sati.

U sezoni 2015/2016. djevojke starije skupine nastavile su se natjecati u istim ligama kao i prethodne sezone. Djevojčicama mlađe skupine također je omogućeno natjecanje i igranje utakmica i to na način da se jedan dio djevojčica iz mlađe skupine natječe zajedno s dečkima iz kategorije U6 ŠN Sveti Martin, dok jedan dio zajedno sa djevojčicama iz ŠN Međimurje-Čakovec pod okriljem ŽNK Katarina Zrinski nastupa u Ligi početnika  pod okriljem Međimurskog nogometnog saveza, tako da su sve djevojčice uključene u neku od momčadi i imaju priliku za natjecanje.

Treba napomenuti da u svim ligama osim u 1. HNL ženske mladeži djevojčice igraju protiv dječaka, ali bez obzira na to jako dobro se nose i napreduju iz treninga u trening i iz utakmice u utakmicu. Trener djevojčica je Zoran Šardi.

Ostale aktivnosti

Osim prvenstvenog natjecanja ŠN Sveti Martin tijekom godine organizirala je i niz drugih aktivnosti te sudjelovala na nekim od sportskih  događaja. U veljači organiziran je dvodnevni Zimski malonogometni turnir u dvorani OŠ Štrigova za kategorije u-8,u-12,u-14  na kojem je sudjelovalo 30 ekipa.

U Varaždinu  je 14.03.2015. godine održan Nike Premier Cup 2015. za igrače 2000. godišta. Od strane Hrvatskog nogometnog saveza na ovaj renomirani turnir iz Središta Sjever pozvane su najbolje momčadi u toj kategoriji. Na ovaj respektabilan turnir pozvana je i momčad NK Polet čime je potvrđen kvalitetan i dobar rad u našoj školi nogometa.

Uz našu momčad još su sudjelovale momčadi: Slaven Belupo, Varaždin, Međimurje, Bjelovar i Mladost Ždralovi. Momčadi su bile podijeljene u dvije grupe, a sam turnir se odigravao na dva terena, na stadionu NK Sloboda i na stadionu NK Varaždina. Polet se natjecao u skupini A na terenu ŠRC Sloboda. Prvi susret između Polet i Slaven Belupo završio je rezultatom 0:0, u drugom susretu Međimurje je pobijedilo Polet rezultatom 1:0.

29.03. pridružili smo se sportskoj akciji sekcije sportskih novinara i sudjelovali kao navijači na utakmici Međimurje – Oriolik  i osvojili nagradu u Atonu gimnastički trening i druženje s Filipom Udeom koju smo realizirali  17. lipnja.


23. travnja djevojčice su sudjelovale na Festivalu ženskog nogometa u organizaciji HNS-a koji je održan na SRC Mladost u Čakovcu. Planirani i najavljeni prvomajski turnir zbog lošeg vremena nije održan. 29. svibnja organizirali smo za igrače i njihove roditelje odlazak u Zagreb  na utakmicu Dinamo – Rijeka.Na blagdan  Tijelova u suradnji sa župnikom Ivanom Hercegom polaznici  ŠN iz župe Sveti Martin  sudjelovali su na Tijelovskoj procesiji u klupskim obilježjima.

13. lipnja bili smo domaćini  djeci  i roditeljima u-8 i u-10 kategorija iz NK Komende, organizirano je cjelodnevno druženje. U prijepodnevnim satima gosti su upoznati s nekim od turističkih atrakcija Međimurja: obilazak grada Čakovca, posjet Muzeju Međimurja, smjena straže Zrinske garde, Mlin na Muri i vožnja skelom u Žabniku. U  poslijepodnevnim satima  priređeni su sportski susreti djece i roditelja i druženje uz roštilj.7. i 8. srpnja organiziran kamp za djevojčice u Hlapičini s ciljem promocije ženskog nogometa. 15. kolovoza na blagdan Velike gospe u poslijepodnevnom satima  organiziran je Kadetski turnir prvoligaša na kojem su uz domaćina NK Polet sudjelovale prvoligaške ekipe Rijeka, Slaven Belupo, Lokomotiva, Međimurje i Zavrč.

15. i 16. kolovoza mlađi pioniri sudjeluju na kvalifikacijama za međunarodni turnir Međimurec 2015. 22. kolovoz naši  limači sudjeluju na Špancirfest Kupu u Varaždinu.

Tijekom godine na našim terenima održano je 6 selektivnih kampova za igrače u-12 kategorije u organizaciji MNS, na kojima su sudjelovali i  naši igrači:  Niko Perčić, Martin Lesar, Fran Heric, Dario Mesarić, Dario Šafarić, Leo Vurušić (2002.), Jan Haček, Nikola Perčić, Denis Mesarić, Josip Žganec, Marko Rožman (2003.) i Sven Mlinarić, Roko Posel, Gabrijel Lajtman, Rafael Lajtman, Luka Perčić (2004.)5. i 6. prosinca organiziran  Memorijalni  turnir Patrik Čurin 2015. u Štrigovi za kategorije u-8, u-10,u-12, u-14, te za kategoriju u-6 u Toplicama  Sveti Martin na kojem je sudjelovalo 54 ekipa. Do kraja godine slijede nam gostovanja na turnirima u organizaciji Sloge, Međimurja, Spartaka.Iza ŠN Sveti Martin je vrlo osebujno popunjena kalendarska godina. U natjecateljskom dijelu ostvareni su vrlo solidni rezultati, uz predan i kvalitetan rad svih aktera još uvijek ima mjesta za napredak, kako u natjecateljskom tako i u organizacijskom dijelu.

 

Autor: Blaženka Heric

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Izvještaj

Grb NK Polet Sveti Martin na Muri

1:0

Grb NK Varteks
NK Polet
NK Varteks
 
14.kolo, 3.NL Sjever
18.11.2023., 13:30 sati, Sveti Martin na Muri
Opširnije...

Najave

 • Seniori +

  15.kolo 3.NL-sjever

  NK Međimurje

  -

  NK Polet

  Čakovec, ožujak 2024.


  prethodno>> 14.kolo 3.NL-sjever

  NK Polet

  1-0

  NK Varteks

 • 1