PRATITE NAS NA:
Intervju tjedna
Dokumentarani film o povijesti NK Polet

Prekrasna tradicija koja traje već 8 godina nastavila se i ove godine. Svake druge godine na kraju natjecateljske sezone naše momčadi U-8 i U-10 odlaze kod naši prijatelja u Komendu kod Ljubljane. Također svake neparne godine roditelji igrači U-8 i U-10 dolaze kod nas u Sveti Martin na Muri.

Tako je ove godine došao na red naš odlazak u predgrađe Ljubljane u prekrasnu Komendu. Izlet je svojevrsna nagrada svim igračima, ali naravno i roditeljima za sve što su dali u cijeloj natjecateljskoj sezoni za što bolji rezultati i što bolje funkcioniranje Škole nogometa Sveti Martin.

Ukupno 60 osoba, što igrača U-8 ili U-10 momčadi što roditelja i pratitelja rano ujutro u subotu 19. lipnja 2016. godine krenulo je autobusom put Slovenije u prekrasnu mjesto u predgrađu Ljubljane.  Dolaskom na centralno igralište hipodroma Komenda dočekao nas je obilan zajutrak te pregršt raznolikih kolača. Mali prigodni govor održali su predsjednik NK Komende Aleš Marinko, predsjednica ŠN Sveti Martin Blaženka Heric te načelnik općine Komenda. Mažoretkinje Komende, državne prvakinje Slovenije zadivile su nas svojim nastupom i pokazale da s pravom nose titulu državnih prvakinja.

Nakon okrepe slijedile su utakmice momčadi U-8 (trener Mihael Lajtman) i momčadi U-10 (trener Zoran Šardi), a nakon toga atraktivan dvoboj između očeva mladih nogometaša. Kako je u takvom susretu rezultat potpuno nebitan spomenimo samo da su utakmice djece završile neriješeno, a da su naši očevi poraženi sa 2-1.

Izmoreni napornim utakmicama trebalo nam je osvježenje pa smo krenuli u kafić „Cona B“ u Komendi na sladoled, koktele i ostala hladna pića. Zatim smo autobusom otišli do podnožja obližnje planine Krvavec. Desetak minuta žičarom smo se vozli na planinu. Usljedilo je zajedničko fotografiranje te lagano pješačenje petnaestak minuta do apartmana u vlasništvu člana uprave NK Komende Igora Štebea. Tamo nas je čekalo pregršt odličnog jela i hladnog pićate prefinih kolača. Dok su odrasli uživali na sviježem planinskom zraku i netaknutoj prirodi djeca su se zabavljala na obližnjem zip-lineu. Nakon kratkog pješačenja i spuštanja žićarom vratili smo se u Komendu.

Naši domaćini članovi NK Komende i roditelji njihovih mladih igrača u Komendi na seoskom turizmu „Koželjeva domačija“ pripremili su nam krem juhu, bogati roštilj, pečene ribe, pečeno prase te pregršt ostalog jela i pića. Vrlo veselo druženje roditelja i djece nastavilo se do večeri. Nažalost jednom smo se morali rastati te smo u večernjim satima krenuli kući. S kratkim zaustavljanjem na finim krafnama u Trojanama u kasnim noćnim satima sretni, ali i umorni stigli smo kući.

Ne treba posebno isticati da je čvrsto obečano i s jedne i s druge strane da se ta izuzetno lijepa tradicija i dalje nastavi. Također su naši prijatelji iz Komende obečali i dolazak na naš zimski memorijalni turnir Patrik Čurin koji se igra u prosincu u sportskoj dvorani u Štrigovi. Planira se i tjekom ljetnih mjeseci ugostiti u Svetom Martinu na Muri i seniorsku momčad NK Komende koja ima odlične rezultate u 3. Slovenskoj nogometnoj ligi.

Ovim putem se najiskrenije zahvaljujemo svim članovima uprave NK Komenda, igračima U-8 i U-10 NK Komende te njihovim roditeljima i svima koji su nam omogučili i uljepšali ovaj prekrasan izlet. Posebno se zahvaljujemo gospodinu Drago Žiniču koji je i prije 8 godina i inicirao ovaj susret i ovu prekrasnu tradiciju te već duže vrijeme djeluje kao spona između ova dva prijateljska kluba te je veliki navijač oba kluba. Također posebana zahvala i predsjedniku NK Komenda gospodinu Alešu Marinku, sponzoru NK Komenda Igoru Štebeu i svima koji su pripomogli organizaciji ovog prekrasnog izleta i druženja. Veliko hvala i treneru U-10 Igoru Žiniču i treneru U-8 Roku Vrhovniku.

 

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU:

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Izvještaj

Grb NK Polet Sveti Martin na Muri

3:0

Grb NK Papuk
NK Polet
NK Papuk
 
06.kolo, 3.NL Sjever
24.09.2022., 16:30 sati, Sveti Martin na Muri
Opširnije...

Najave

 • Seniori +

  7. kolo 3.NL-sjever

   NK Varteks

  -

  NK Polet

  SRC Sloboda Varaždin, 30.09.2022., 16:30 sati


  prethodno>> 6. kolo 3.NL-sjever

  NK Polet

  3-0

  NK Papuk Osječko 1664

 • 1

Sponzori

Terme Sveti MartinVnukDomingCrnkovic Arka kavana i catering Davor KocenCnc obradaCaffe bar MuraPosel-ZDInfo PointKontrol Biro Motus Energo  TitanioKnauf AC Baumgartner Strnad