PRATITE NAS NA:
Intervju tjedna
Dokumentarani film o povijesti NK Polet

 

Prekrasna tradicija koja traje već 5 godinanastavila se i ove godine. Svake druge godine na kraju natjecateljske sezone naše momčadi U-8 i U-10 odlaze kod naših sportskihi prijatelja u Komendu kod Ljubljane. Također svake neparne godine roditelji igrači U-8 i U-10 iz Komende dolaze kod nas u Sveti Martin na Muri.

Tako je ove godine došao na red naš odlazak u predgrađe Ljubljane u prekrasnu Komendu. Izlet je svojevrsna nagrada svim igračima, ali naravno i roditeljima za sve što su dali u cijeloj natjecateljskoj sezoni za što bolji rezultati i što bolje funkcioniranje Škole nogometa Sveti Martin.

 

Ukupno 60 osoba, što igrača U-8 ili U-10 momčadi što roditelja i pratitelja rano ujutro u subotu 14. lipnja 2014. godine krenulo je autobusom put Slovenije u prekrasnu mjesto u predgrađu Ljubljane.  Dolaskom na centralno igralište hipodroma Komenda dočekao nas je obilan doručak te pregršt raznolikih kolača. Nakon okrijepe slijedile su utakmice najprije momčadi U-8 (trener Mihael Lajtman), a zatim i momčadi U-10 (trener Mihael Breznik), a nakon toga atraktivan dvoboj između očeva mladih nogometaša. Kako je u takvom susretu rezultat potpuno nebitan spomenimo samo da su dvije pobjede odnjeli domaćini, a jednu gosti.Nakon nogometnih utakmica slijedio je obilan ručak kojeg su pripremili naši gostuljubivi domaćini.

Završetkom ručka krenuli smo na kratki izlet u Ljubljanu kojeg su vrlo lijepo organizirali članovi uprave NK“Komenda“. Dolaskom u Ljubljanu žičarom smo krenuli na Ljubljanski grad, stari dvorac gotovu u centru slovenske metropole. Nakon obilaska i razgledavanja dvorca, posjeta bogate suvenirnice i zajedničkog slikanja opet smo se žičarom spustili u centar Ljubljane. Razgledavanjem Tromostovja, kompleksa triju mostova koji su nas odveli preko rijeke Ljubljanice nastavili smo do Prešernovoga trga. Tamo je slijedilo novo, hladno iznenađenje za sve naše mlade nogometaše. Domaćin je pripremio sladoled za naše igrače kojeg su oni u trenu pojeli. Također smo posjetili i trg na kojem je sjedište gradolnačelnika Ljubljane i vidjeli prekrasnu Mestnu hižu – Rotovž. Vrlo lijepe uske ulice centra Ljubljane i obale Ljubljanice dovele su nas do autobusa kojim smo se vratili u Komendu.

Naši domaćini članovi NK Komende i roditelji njihovim mladih igrača u Komendi na seoskom turizmu Koželjeva domačija pripremili su nam bogati roštilj te pregršt ostalog jela i pića. Vrlo veselo druženje roditelja i djece nastavilo se do večeri. Nažalost jednom smo se morali rastati te smo u večernjim satima krenuli kući. S kratkim zaustavljanjem na finim krafnama u Trojanama u kasnim noćnim satima sretni, ali i umorni stigli smo kući.

Ne treba posebno isticati da je čvrsto obečano i s jedne i s druge strane da se ta izuzetno lijepa tradicija i dalje nastavi. Također su naši prijatelji iz Komende obečali i dolazak na naš zimski memorijalni turnir „Patrik Čurin“ koji se igra u prosincu u sportskoj dvorani u Štrigovi.

Ovim putem se najiskrenije zahvaljujemo svim članovima uprave NK Komenda, igračima U-8 i U-10 NK Komende te njihovim roditeljima,  trenerima U-10 Igoru Žiniču i U-8 Roku Vrhovniku i svima koji su nam omogučili i uljepšali ovaj prekrasan izlet. Posebno se zahvaljujemo gospodinu Dragutinu  Žiniču i našem šankistu gospodinu Juriniću koji su prije 5 godina inicirali ovaj susret i ovu prekrasnu tradiciju. Također posebana zahvala i predsjedniku NK Komenda gospodinu Alešu Marinko koji je odlično organizirao ovogodišnji susret.

Izvještaj

Grb NK Polet Sveti Martin na Muri

1:0

Grb NK Varteks
NK Polet
NK Varteks
 
14.kolo, 3.NL Sjever
18.11.2023., 13:30 sati, Sveti Martin na Muri
Opširnije...

Najave

 • Seniori +

  15.kolo 3.NL-sjever

  NK Međimurje

  -

  NK Polet

  Čakovec, ožujak 2024.


  prethodno>> 14.kolo 3.NL-sjever

  NK Polet

  1-0

  NK Varteks

 • 1

Sponzori

Terme Sveti MartinVnukDomingCrnkovic Arka kavana i catering Davor KocenCnc obradaCaffe bar MuraPosel-ZDInfo PointKontrol Biro Motus Energo  TitanioKnauf AC Baumgartner Strnad